Blog

Anpassade kataloger på ett enkelt sätt: En guide för att skapa kampanjspecifikt material

Den här guiden går igenom stegen för att skapa engagerande, varumärkescentrerat kampanjmaterial som säkerställer att dina produkter glänser och att din berättelse når fram.

Att skapa en katalog som fångar kärnan i en kampanj och presenterar dina produkter i bästa ljus är inte ett litet jobb. Men med rätt verktyg och tillvägagångssätt kan det bli en smidig, till och med njutbar process.

DynamicWeb Publications förenklar skapandet av anpassade kataloger, så att du kan berätta ditt varumärkes historia med stil och substans. 

Girl with a computer

Steg 1: Definiera dina kampanjmål

Innan du ger dig i kast med designen bör du klargöra vad du vill uppnå. Är det för att visa upp en ny produktlinje, lyfta fram säsongsbetonade erbjudanden eller stödja ett specifikt marknadsföringsinitiativ? Dina mål kommer att styra innehållet och utformningen av din katalog.

Steg 2: Samla ditt innehåll

Samla all nödvändig produktinformation, bilder och varumärkeselement. Med DynamicWeb Publications kan du hämta dessa data direkt från ditt befintliga PIM, ERP eller CMS. Detta säkerställer att din katalog innehåller det mest aktuella och sammanhängande innehållet.

Steg 3: Välj en mall eller börja om från början

Oavsett om du föredrar att arbeta från en mall eller designa från grunden, erbjuder DynamicWeb Publications en användarvänlig visuell redigerare. Välj en layout som stämmer överens med din varumärkesidentitet och ditt kampanjtema, så att allt material blir konsekvent.

Steg 4: Anpassa din layout

Nu kommer den roliga delen - anpassningen. Dra och släpp element för att skapa en layout som berättar din historia. Inkludera högkvalitativa bilder, engagerande beskrivningar och konsekvent varumärkesprofilering för att skapa en visuellt övertygande katalog.

Nedan kan du se en genomgångsvideo där vår projektledare Jennifer Johansen navigerar genom publikationerna och förklarar möjligheterna med tillägget. 

Steg 5: Berika med Storytelling

Varje produkt har en historia. Ta tillfället i akt att väva in berättelser kring dina produkter, så att de blir mer än bara objekt i en lista. Storytelling kan skapa känslomässiga kopplingar och ge sammanhang som förhöjer kundupplevelsen.

Steg 6: Granska och revidera

Granska katalogen för att se om den är konsekvent, korrekt och varumärkesanpassad. Se till att produktinformationen är uppdaterad och att priserna är korrekta. Det är viktigt att katalogen är felfri innan den distribueras.

Steg 7: Lätt att generera och distribuera

När allt är på plats kan du använda DynamicWeb Publications för att spara dina kataloger som en PDF. Du kan skapa olika versioner för olika målgrupper eller språk, allt med bara några få klick. Distribuera sedan dina kataloger via lämpliga kanaler, oavsett om de är tryckta eller online.

Steg 8: Analysera och anpassa

När din katalog är ute i världen samlar du in feedback och analyserar hur den har fungerat. Använd dessa insikter för att förfina framtida utgåvor och se till att varje katalog är mer effektiv än den förra.

Slutsats: Ditt varumärke, vackert presenterat

Att skapa anpassade kataloger behöver inte vara en skrämmande uppgift. Med DynamicWeb Publications kan du presentera ditt varumärke och dina produkter på ett sätt som inte bara är visuellt tilltalande utan också ligger i linje med dina marknadsföringsmål.

DynamicWeb Publications

Förenkla arbetsflödena för redaktörer, säljteam och marknadsförare

Automatisera processen för att producera professionella PDF-dokument som prislistor, kataloger och datablad med bara några få klick!

Med den lättanvända visuella redigeraren utan kod kan du skapa dokument snabbt och i stor skala.

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Statistics and Marketing