Norsk Stål AS

Commerce Suite med PIM för att optimera e-handelsupplevelsen och reducera manuella arbetsflöden.

Den nya lösningen för Norsk Stål har gett dem full kontroll över all produktdata och hjälper dem serva sina kunder mer effektivt och precist

Norsk Stål AS producerar och distribuerar stål och andra metaller till företag på den norska marknaden. Företaget har funnits sedan 1823, och har idag ca. 300 anställda på flera ställen. Med 4 500 olika produkter i lager är företaget ledande inom sin bransch. Norsk Stål AS har som mål att hjälpa kunderna att öka både konkurrenskraft och intjäning.

 

Utmaning

Norsk Stål AS har alltid varit en traditionell verksamhet, där all försäljning till kunder har skett via telefon och e-post till säljkåren. Dessa manuella processer är både tidskrävande och resurskrävande vilket gjorde att Norsk Ståls kunder ofta fick vänta länge på att få bekräftelse på sina beställningar, samt hjälp att hitta rätt vara

Dessutom har Norsk Stål 4 500 olika produkter, och det var svårt att ha kontroll över all produktdata för specifika produkter. När produktdata skulle uppdateras behövdes den ändras i flera system vilket ökade risken för fel.

Lösning

DynamicWeb Premium Solution Partner, Solteq, har byggt den nya lösningen för Norsk Stål. Med en helt nyCommerce Suite med PIM-system från DynamicWeb har Norsk Stål nu full kontroll över kundförfrågningar och kan hjälpa sina kunder mycket mer effektivt. Med det nya PIM-systemet har de nu även full kontroll över alla produkter, och tillhörande produktdata.

Det är nu mycket lättare för Norsk Stål att berika produkterna med till exempel datablad, bruksanvisningar, ritningar med mera. Med liveintegration från ERP-systemet och PIM-systemet direkt in i plattformen uppdateras nu produktdatan samtidigt, och behöver bara göras en gång.

Resultat

Den nya lösningen för Norsk Stål har gett dem full kontroll över all produktdata och hjälper dem att serva sina kunder mer effektivt och precist. För att säkerställa att plattformen ständigt fungerar smidigt har Norsk Stål AS anställt en lång rad anställda som är specialiserade på e-handel. De uppdaterar kontinuerligt sitt affärssystem Navision så att all information som ges till DynamicWeb är korrekt och uppdaterad.

Som leverantör av stål och andra metaller till fartyg, byggindustrin och den mekaniska industrin vill vi betjäna våra kunder på bästa sätt. Med Dynamicwebs e-handelslösning har vi möjlighet att erbjuda våra kunder en unik plattform som gör att vi kan optimera och möta de ständigt föränderliga kraven på marknaden.

Segment

B2B, PIM, CMS, Marketing, Manufacturing, Dynamics NAV

Location

Norway

Partner

Solteq

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Statistics and Marketing