H-Vinduet Fjerdingstad

B2B e-handel med Dynamics AX och produktkonfiguration

Ny B2B e-handelsportal, integrerad med AX, gav distributörer och återförsäljare en strömlinjeformad beställningsprocess, inklusive anpassad produktkonfiguration och automatiserade beställningar.

H-Vinduet Fjerdingstad är en storskalig dörr- och fönstertillverkare som grundades 1949 och som säljer till den skandinaviska marknaden och är välkänd för sina högkvalitativa produkter.

Utmaningen

Anpassning till B2B-kundernas förväntningar

Fjerdingstad utvecklas tillsammans med sina kunder. En avgörande B2B-utmaning uppstod för en tid sedan, när deras kunder, som är professionella distributörer och återförsäljare, plötsligt började visa en stark förväntan på en fullt fungerande webbshop-portal.

Återförsäljarna ville visa Fjerdingstads produkter för sina slutkunder på ett nytt och mer modernt sätt. De ville visa konfiguration och möjligheter till färger och design, administrera priser, kampanjer och rabatter, göra kvoter, lägga order och visa tillgänglighet, allt i en och samma lösning. Visionen var en helhetslösning som kunde hjälpa företaget att växa och utvecklas under de kommande åren.

Lösningen

Implementering av B2B extranät för professionella distributörer

Den nya lösningen består av specialdesignade webbsidor med ett B2B extranät som är skräddarsytt för professionella distributörer. Den innehåller en förstklassig visuell konfigurator som är sömlöst integrerad med tredjepartslösningen Optiwin. Dessutom är lösningen helt integrerad med Microsoft Dynamics AX 2012 R3, och det finns en tvåvägsintegration mellan delar av CMS, digital marknadsföringsfunktion i DynamicWeb och Microsoft CRM Online.

DynamicWebs lösning, integrerad med viktiga tredjepartssystem som AX och Optiwin, kommer att ta oss till en ny och högre nivå när det gäller att presentera och sälja våra produkter online. Vi ser en ljus framtid framför oss genom våra kvalitetsfönster!

Hilde Guneriussen, Marketing Coordinator - H-Vinduet Fjerdingstad
Resultatet

Förbättrat beställningsflöde med anpassad produktkonfiguration

Som ett resultat av dessa förbättringar har B2B e-handelsportalen effektiviserat hela upphandlingsprocessen, vilket gör det möjligt för distributörer och återförsäljare att skräddarsy produktkonfigurationer efter sina specifika behov. Införandet av automatiserade beställningsprocesser har ökat effektiviteten avsevärt, vilket möjliggör snabba och korrekta transaktioner.

Med den extra bekvämligheten av 24-timmars självbetjäning kan företag nu hantera beställningar, få offerter och få tillgång till unika priser och rabatter när som helst, vilket förbättrar den övergripande operativa flexibiliteten och kundnöjdheten. Portalens framgång ligger i dess förmåga att tillgodose de olika och dynamiska kraven från distributörer och återförsäljare, vilket ger en sömlös och användarvänlig upplevelse i det ständigt föränderliga B2B-landskapet.

Segment

eCommerce, AX, Tillverkning

Location

Norge

Partner

ECIT Peritus

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Statistics and Marketing